Tuan Rumah Rasmi

Assalamualaikum :)

28 July 2016 - i wanted to write a new profile of mine as the old (below) sounds so childish to me (even me want to slap myself) when i read it aloud but i decided to cherish my happy-mode-writing bcs i dont think i will ever write that way again














Hik hik hik malu pulak tetiba ada niat nak tulis dengan ayat ayu konon nak bagi tau fikir aku ni budak baik *konon* Btw jangan tekezut macam terkena culture shock cakap dengan mommy "omg shes using aku-kau in her blog!" Im not that ayu la k. Sekasar -kasar aku im still a muslimah, a proud one and still practicing to be as good as what i have to be.

Krik krik krik yeaaa im good at making people feel bored.


Nak senang sangat meh aku bagi facts je la memang rajin nak tulis karangan berperenggan :)

1. Lonely girl. Like 'eh asal kau asik duduk sorang kesian no takde kawan' Pernah sekali *banyak kali sebenarnya* minah minah group banyak kawan tu nyanyikan lagu untuk den, rasa istimewa sangat huh. The lyrics;; lonely im mister lonely im nobody. Hmm kalau lonely yang lagu 2ne1 tu takpe la jugak heish!


2. Buat benda ikut mood. Major problem for me sebab taktau nak fix kan macam mana. Kadang kadang rajin dia ya ampun tolong la stop buat kerja tu. Tapi bila nikmat tu ditarik, kena berdiri depan kelas sebab tak buat kerja pun tak kesah. Mood nak marah orang tu datang tetiba sampai orang yang pernah kena pon buat muka 'pahal budak ni jerit jerit kat aku gila ah ni'


3. I like sport hehehe. Memang suka, suka sangat cuma certain je macam basketball, swimmng, archery, hockey, handball. Hahahaha dari sini dah tau aku suka orang macho. Hahaha tak rasa smart ke bila tengok orang main basketball? Archery ke? Lagi lagi bila tepat dekat 10 tu. Suka sport sebab i like the idea, healthy lifestyle. Cuma tak dapat nak practice kan je :( Tanya peraturan basketball insyaallah aku boleh jawab.


4. My hobby is eating. I eat everything, sama ada suka atau tak suka je. Tak dapat tahan pedas sangat sebab nanti sakit perut asyik nak berrry dan dia cepat sengat bibir, rasa pedih je.


5. Not a very positive minded person? First bila tengok orang, jarang la ada mindset yang baik sebab hehehehe lantak ko la nak percaya ke tidak. Aku suka tak suka orang. Macam semua orang aku tak suka tapi bila dah kenal malu je sebab pernah fikir macam tu pasal dia.


6. Not a kpopper but i like some of them. Lagu diorg la. Kalau suka orang tu, cuma sementara.


7. Gua ingat kawan yang pernah gua kawan dengan. Kes setia la ni kot tapi kena tolak kepe ni hahaha no. Macam dulu pernah ada kawan nama ermm syazwani? Ntah la tak ingat tapi dia tinggi macam khairun padahal baru darjah 1!!! Dan syfqhhhhhhhhh since darjah 2 krik krik kini sudah 9 tahun kami berkenalan. Shima pon darjah dua tapi i kutuk dia ermm sorry we're not kawan but i remember her name.


8. Fatty but people think im kurus. Sakit hati part ni.


9. I h8 jerawat cause i hate hate really hate things on my face. Ntah kenapa tetiba ada jerawat time form 3. Maybe sebab stress pbs *alasan* tapi masih stress sebab form 4 dan masih ada jerawat. Umi cakap, genes umi dgn ayah jenis takde jerawat daripada jijah dapat jerawat pon umi tak tau. Hekkk tak ke lagi stress!

Sebenarnya i dapat thingy tu since start pakai cleanser, bongok betol benda tu. Sape ntah pengaruh aku untuk pakai benda alah tu.


10. I drink alot. Suka melawat tandas, tak kesah la orang cakap apa, nak buat macam mana aku nak buang air takkan nak tahan kot alamak kau ni.


11. Tak suka mencarut. Bab ni rasa sangat sebab sejak darjah 6, pernah siblings kitorg main game 'sape mencarut kena belasah' mula mula main main je kot sekali kena belasah pegi hospital terus aku sebab tulang keting retak hahahaha tak ke extreme? Maybe sebab tu lutut aku sekarang kalah opah punya hahaha aku 16 lagi kot :( Bab belasah tu gurau je, kitorg main tampar je takpon tarik rambut hehe girly sangat. So sehingga sekarang bersalah nak mencarut tapi sudah mula naik taring sikit awal tahun ni. Doakan saya berubah ke arah kebaikan eh :)


12. Sanggup berangan daripada buat kerja sekolah, thats why tak siap kerja hehehe


13. Tak suka senyum, maybe kat lelaki atau orang yg aku tak suka je. Yang paling suka, senyum kat makcik makcik sebab diorg confirm balas. Kalau tak balas tu memang sombong!


14. Feet size 5, bahu 38cm tsk tsk yeaa shada said my shoulder narrow sangat. Tapi sesuai kot dengan body frame aku ermmm


15. Im a librarian cause used to like reading, when i still dont know how to tweet. I still read but not as much as i used to. *btw buku skrg pon banyak yang tak best


16. Masih berdoa untuk naik tinggi! 165cm please....... Ini tolong doakan jugak eh


17. Daughter of my parents *ayat bongok* anak ketiga, Ada kakak, yang selalu aku dibandingkan dengan sebab her level is so up to the sky dan main hoki&silat&netball. Ada abang, yang i can talk openly to dan main bola sepak&handball&hoki&badminton&chess&swimming&pingpong and yeah kena banding jugak cause they're both great in math while me not. Ada adik lelaki, yg ikut genes umi kekeke dan main hoki&bola sepak &chess&pingpong. Ada adik perempuan yang hampir nak sama tinggi dengan aku and kena banding sebab dia banyak kerja sekolah *sebab dia buat dan main chess&netball&taekwondo.

Ceh sukan semua tu hanya wujud dalam kamus hidup diorg. Sebab ikut ayah kot- ayah den main semua jenis sport sampai negeri dan akhirnya lutut pecah sebab main bola sepak juga. While my mom, semua jenis indoor game. Dan aku hanya mahir main batu seremban.


Itu sahaja, mohon tolong doakan rezeki dunia dan akhirat saya, semoga diberkati hehe :)







1 comment:

  1. Sis , saya penganjur GA Kpoppers Giveaway by Nanafana & Arina Azman , awak boleh tuntut hadiah ga sebelum ni dekat fb saya , awak boleh tengok entry paling baru , maaf sangat sebab lambat reply atas sebab2 tertentu . t.t

    nanaelf15.blogspot.com

    ReplyDelete