5 Apr 2015

Back to 10

Tiba tiba teringat cerita yang Luhan berlakon tu hihi


When i was 10, i used to wear shorts nampak lutut, time tu jahil lagi. Freehair, lepak dekat rumah along jiran lelaki sebelah rumah yang pernah rapat gila nak mati. Tapi aku tak tau pun nama penuh dia apa hehe. Ish ish social budak budak lagi teruk agaknya daripada orang tua, kawan tak tau nama!

Dan yang pasti, masa 10 tahun aku masih innocent. Surely, i used to be a happy kid. Happy la kot sebab masa tu tak fikir apa yang orang fikir sangat, tak tau function internet yang ecah selalu main tu. Siap boleh malam malam, sebab parents pegi rumah opah, kitorg (ecah,iwan,aku) karaoke nyanyi OST Ketika cinta bertasbih apa semua tu atas coffee table /skrg dh lunyai/ Nasib baik tak kena attack dengan jiran fuhhh. Masalahnya bukan lagu tu je, segala lag Rossa, lagu bi, lagu kanak kanak, kitorg nyanyi...... like whuttt sedap kot suara aku! Yang pasti masa tu, lagu endon lagi syok la nak nyanyi hehehe




But then



Orang kata itu puberty. Mana la saya tau, sejak dapat offer tukar kelas, dah rasa lain. Mungkin sebab dekat sekolah takde kawan dah pastu effect dia rasa kat rumah. Dah la cikgu tak bagi kalau nak stay kelas tu, katanya "You dont know what kind of chances bla bla bla".Sebab tu wujud hobi baru, iaitu perhatikan orang. Ke awal sangat kalau nak kata puberty pon? Hahhaha i dont know.

Ecah pernah tegur, kenapa gelak macam tu, bunyi tak sopan sangat. Seingat aku, dia dah cakap benda tu few times. Means that gelak aku berubah - ubah dan masih bunyi awkward dan fake dan tak sopan. Dan skrg idk but i just tahan gelak tu dengan senyum. Kalau dapat tahan.


Heww kalau nak berubah lagi pon, harap berubah ke arah kebaikan hmm

1 comment:

  1. kekadang kita tak boleh nak ubah habit kita hhehe

    ReplyDelete