15 Apr 2015

4th

A tragic story. You may leave kalau lemah jantung atau tak suka baca.

I have a rocket, made from 100 plus bottles, plastic. Yeaa excited la jugak masa awal awal tu, sebab first time buat dan sebelum ni tak pernah nampak pon form 4 last year launch benda ni. So kami, syafiqah, aina and me buat la dengan gembira *sikit* walaupun buat tak bersungguh.


Nak dijadikan cerita, aku suka hasil yang kitorg buat tu. Siap spray color hitam kilat kilat guna ayah syfqhh punya spray. But untuk rocket yg guna parachute ni, kami punya parachute TAK NAK bukak! Dia punya cap tu haihhhh sakit hati gilah sebab dah buat tiga kali, tiga tiga tu gagal!! Dah kena perli dengan amel hmmp!




Tapi cikgu suruh kitorg test lagi lagi dan lagi sebab cikgu pon pelik kenapa dia taknak bukak dan shape rocket kitorg tu dah smart bagus sesuai untuk targeting.


Rabu. Selepas dua hari, waktu fizik.

Launch sekali lagi. Insyaallah last sebab dah fix cap dia bagi besar pastu letak bedak 1 tan. Dan berjaya! Imagine betapa besar smile aku time tu :))))) But but but but angin kuat masa tu. So kitorg naik atas padang untuk ambik rocket tu. But, Fatin Nuraini said "Korang punya kena langgar lori la..."



Pinar mata

Mula mula ingatkan gurau. Tengok dekat atas jalan, luar sekolah, nampak kitorg punya sayap rocket tu. Warna biru gelap sikit mcm cantik tapi memang cantik. Atas jalan. Dah terburai. Sebab kena langgar dengan lori. Mula la bayangkan scene movie, bila heroin lari keluar drpd kedai tetiba ada lori besar langgar. Just like that. Mati. Masalahnya kitorg takde rocket lain untuk targeting!! Cikgu simpan mana tak tau.


But seriously, lepas test launch 3 kali gagal terhempas kuat cap pecah dan sebagainya, rocket masih kukuh sampai ada lelaki cakap pasal kitorg punya tak pecah pecah *bangga* *kami tak letak saka*. Tapi bila dah jadi, terbang tinggi gila parachute terbuka, angin kuat dan itu kali terakhir kitorg nampak rocket tu atas udara *saka dah keluar*

2 comments:

  1. o.o RIP to your rocket~
    my students have been preparing their rocket for competition too, and yeah, I can feel you...
    at one time, i can hear my students cheering, and a second after that, a loud wailing due to launching error XD
    but hey, it wont stop you to create a better one, aite? hwaiting2!

    ReplyDelete
  2. singgah sini nak jemput join segmen saya :)

    http://syahirahvaliant.blogspot.com/2015/04/segmen-jom-blogwalking-by-syahirah.html

    ReplyDelete