8 Feb 2015

Sweetest bun

Hawe hawe im not going to talk about little bun yang gardenia tu


Suka makan sweets tak?
Suka icecream?
What kind of icecream yang you suka?
Manis gila? Masam? Mahal? Murah?

I used to be an icecream addict la tapi sekarang dah kurang sebab gigi ku lebih berharga. Tak nak aku pakai gigi palsu padahal IC tunjuk baru 16 tahun! Eh macam ada je orang 16 tahun pakai gigi palsu, tipu je ko ni en... NO! Ada serious muda lagi tapi gigi dia tinggalkan dia dulu sooo but not me la. Mine cuma kuning, besar kecik, dan tak tersusun je hmmm should i wear braces? Never mind, lebih baik aku jadi orthodontist yang tengok orang terseksa nak pasang braces daripada aku yang merana..


Semalam, macam biasa ikut umi pergi office dan semestinya bawa homeworks (im a science student woot) (wtf asal gedik sangat) (eh sukahati la) tapi hanya siap no, bukan siap tapi hanya buat 4% daripada the whole thing i bring (eeee berat siot beg tu nyesal bawak tote beg sakit bahu sia sia je) that because saya bawa laptop la apa lagi. Alhamdullilah internet office umi tak dapat connect dengan laptop wahahhahahaha.

Hmmmm

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Semalam, macam biasa ikut umi pergi ofis, dan semestinya dalam perjalanan nak pegi tu singgah 7E dengan niat yang satu iaitu untuk beli breakfast dan icecream! Ntah sejak bila tiba tiba rasa suka pulak dekat eskem magnum tu. Magnum Almond sahaja yang aku suka. Mungkin sebab tu lebih murah daripada that gold version and nutss dekat cekelat dia tu. Sebelum ni aku suka eskem murah je em emmm takpe la sekali sekala tukar angin. Tapi eskem tu, ya ampun manisnya sampai ke tekak tak hilang kalau minum greentea pon! So i bought another icecream yang masam, my fav jugak! Yang sour jeli tu hehehe.

Untuk dibuat cerita, pernah last year en aku crave icecream lahh sangat tapi tak tau nak apa so mintak ayah belikan (kalau aku beli, aku beli 4 ke 5 jenis tapi makan dalam 15 minit je) Malam malam tu, so esok nya pulak ayah pon baik hati banget belikan hehehehhe



Bangun pagi tu, aku eksaited bukak peti ais. Cuba teka apa aku nampak! Cuba tekaaaaa. Senyum lebar den hahahhaa Di situ terdapat lebih kurang 6 jenis icecream that used to be my fav sejak darjah 5 (sampai kena ejek tak pegi asrama sebab nak mintak ayah belikan icecream) Quanitity minimum 5 batang untuk setiap jenis. Bahagia

-Tropicana (10 batang) (umi suka yang ni jugak)
-Yang purple tu tak tau nama ( 5 kot )
- Kacang ( 2 kotak x 25 )
- Sour ( 7 )
- Coklat yang ada kacang kat bhgn atas ( tak ingat )
-Icecream malaysia yg boleh patah dua tu (5 kotak x 84 pcs)


Ayah cakap, tak tau nak beli apa so beli je semua sebab time tu kedai tu nak tutup dah


Tapi aku kan budak bajet cool, gedik, meroyan gila mengada so okay macam 'okay' 'berapa ringgit ni, asal beli banyak sangat, sape nak makan kang expired kang tak habis,' ' kos beli ni jijah taknak bayar eh'



So the sweetest ahjussi goes to my dad! Tapi salah ayah jugak gigi aku kena tebuk drill dentist tu eish! Dan disebabkan benda tu, aku pegi check gigi every three months hehe sebab takut kena tebuk lagi. I h8 you Takpe, tunggu aku tukar cita cita nak jadi Orthodontist biar aku sagat gigi budak budak bayar singget tu.

1 comment:

  1. pergh banyak gila ice cream, haha xD aiskrim Malaysia tu byk gila kot !!! selamat menghabiskan semua ice cream supply tersebut :P

    ReplyDelete