15 May 2015

*tarik rambut*



i wonder how does it feel when you got A+ for physics.

i wonder how people dapatkan balik kulit diorg lepas kena sunburn teruk gila sampai hitam.

i wonder how is your life, i bet you've got tons of friends like yeaa u wont think about me.


jealous me.

13 May 2015

Mimpi

I used to mimpi about farah a lot hahaha me. Selalu waktu exam la. Sebab time exam la banyak tidur berbanding dengan waktu lain. Sebab utama, nak jaga kesihatan taknak la demam masa exam. Malu je, Sebab yang lebih utama, malas nak study. Yet i have a 'dream' to become a doctor huh


Well, mathematic aint that easy anymore. Will never be. Pernah sekali cuba jawab adik punya soalan UPSR, mapuh terkapai aku fikir nak jawab macam mana.... fuhh nak baik dah lepas upsr kalau tak, tak tau boleh dapat straight A's ke tidak. Okay alhamdulillah. Malam ni ( 13 May 2015, 3.00 AM ) aku study math sebab takut tak dapat jawab exam dan takut malu dapat markah lowest dan lower daripada lelaki. Pride! mesti jaga walaupun sebenarnya belajar sebab nak tau wtvr.


Dah study lebih kurang 2 jam, aku pon keputusan untuk take a nap like 10 minutes? Hehehe but my alarm tak kejut, nak buat macam mana en...... so saya pon bangun selepas 52 minutes



Dalam nap yang sekejap tu, i have a dream. I dont think its good but i like em'

I went somewhere alone, at first. But then saw my friends' group like caca, lyn lee, jo hyun min, tengku, syaf and few others but wheres syaris? My seatmate was not there..... Dalam hotel. I dont know la wtf am i doing cause i just walk for a long looong time and saw a politician and his right man plan to do ermmm bad things. Then i pon lari la hahaha penakut la sangat. Dalam lari tu, i terserempak dengan Lyn Lee then we ran together sampai luar hotel.

Pastu tetiba nampak starbuck and a froyo shop like wooo it does look yummy and ive been craving for tutti fruity a week so benda tu nampak sedap la. Dan wujud la mood tourist kat situ hahaha Lyn pon macam ikut je. Pastu nampak a group of orang tengah memberontak, lari lagi balik ke hotel but our hotel also kena kepung. Im scared again.






Terus next scene,

Macam bawah tanah but no, ada pipe and people tengah mandi and wudu' so i just help them. Yang peliknya kenapa ada lelaki kat situ? Whatever, i still tolong no bias. Tangan saya tersentuh tangan few lelaki, i hope mereka masih kecil dan tak matang. But their eyes were so pretty and sexy hahaha yeaa its me yang kena resist nafsu. Malangnya mereka nampak macam dah matang like sebaya dengan aku. Masa turun tangga i saw my mom and sister, so i just followed them. And theres a room and saya tertumpahkan air yg untuk tolong orang tadi so saya alihkan telekung sorang makcik ni.

"Yang ni boleh je cakap sopan.." dengan muka ganas but ada nur. Looks like she liked me maybe bcause ada yang kuaja dengan dia sebelum ni. Then dia nak jodohkan dengan anak dia ahahhaha kaya takpe and anak dia yang tersentuh tangan tadi.


Goodluck for Math exam dear me.

15 Apr 2015

4th

A tragic story. You may leave kalau lemah jantung atau tak suka baca.

I have a rocket, made from 100 plus bottles, plastic. Yeaa excited la jugak masa awal awal tu, sebab first time buat dan sebelum ni tak pernah nampak pon form 4 last year launch benda ni. So kami, syafiqah, aina and me buat la dengan gembira *sikit* walaupun buat tak bersungguh.


Nak dijadikan cerita, aku suka hasil yang kitorg buat tu. Siap spray color hitam kilat kilat guna ayah syfqhh punya spray. But untuk rocket yg guna parachute ni, kami punya parachute TAK NAK bukak! Dia punya cap tu haihhhh sakit hati gilah sebab dah buat tiga kali, tiga tiga tu gagal!! Dah kena perli dengan amel hmmp!




Tapi cikgu suruh kitorg test lagi lagi dan lagi sebab cikgu pon pelik kenapa dia taknak bukak dan shape rocket kitorg tu dah smart bagus sesuai untuk targeting.


Rabu. Selepas dua hari, waktu fizik.

Launch sekali lagi. Insyaallah last sebab dah fix cap dia bagi besar pastu letak bedak 1 tan. Dan berjaya! Imagine betapa besar smile aku time tu :))))) But but but but angin kuat masa tu. So kitorg naik atas padang untuk ambik rocket tu. But, Fatin Nuraini said "Korang punya kena langgar lori la..."



Pinar mata

Mula mula ingatkan gurau. Tengok dekat atas jalan, luar sekolah, nampak kitorg punya sayap rocket tu. Warna biru gelap sikit mcm cantik tapi memang cantik. Atas jalan. Dah terburai. Sebab kena langgar dengan lori. Mula la bayangkan scene movie, bila heroin lari keluar drpd kedai tetiba ada lori besar langgar. Just like that. Mati. Masalahnya kitorg takde rocket lain untuk targeting!! Cikgu simpan mana tak tau.


But seriously, lepas test launch 3 kali gagal terhempas kuat cap pecah dan sebagainya, rocket masih kukuh sampai ada lelaki cakap pasal kitorg punya tak pecah pecah *bangga* *kami tak letak saka*. Tapi bila dah jadi, terbang tinggi gila parachute terbuka, angin kuat dan itu kali terakhir kitorg nampak rocket tu atas udara *saka dah keluar*

5 Apr 2015

Back to 10

Tiba tiba teringat cerita yang Luhan berlakon tu hihi


When i was 10, i used to wear shorts nampak lutut, time tu jahil lagi. Freehair, lepak dekat rumah along jiran lelaki sebelah rumah yang pernah rapat gila nak mati. Tapi aku tak tau pun nama penuh dia apa hehe. Ish ish social budak budak lagi teruk agaknya daripada orang tua, kawan tak tau nama!

Dan yang pasti, masa 10 tahun aku masih innocent. Surely, i used to be a happy kid. Happy la kot sebab masa tu tak fikir apa yang orang fikir sangat, tak tau function internet yang ecah selalu main tu. Siap boleh malam malam, sebab parents pegi rumah opah, kitorg (ecah,iwan,aku) karaoke nyanyi OST Ketika cinta bertasbih apa semua tu atas coffee table /skrg dh lunyai/ Nasib baik tak kena attack dengan jiran fuhhh. Masalahnya bukan lagu tu je, segala lag Rossa, lagu bi, lagu kanak kanak, kitorg nyanyi...... like whuttt sedap kot suara aku! Yang pasti masa tu, lagu endon lagi syok la nak nyanyi hehehe




But then



Orang kata itu puberty. Mana la saya tau, sejak dapat offer tukar kelas, dah rasa lain. Mungkin sebab dekat sekolah takde kawan dah pastu effect dia rasa kat rumah. Dah la cikgu tak bagi kalau nak stay kelas tu, katanya "You dont know what kind of chances bla bla bla".Sebab tu wujud hobi baru, iaitu perhatikan orang. Ke awal sangat kalau nak kata puberty pon? Hahhaha i dont know.

Ecah pernah tegur, kenapa gelak macam tu, bunyi tak sopan sangat. Seingat aku, dia dah cakap benda tu few times. Means that gelak aku berubah - ubah dan masih bunyi awkward dan fake dan tak sopan. Dan skrg idk but i just tahan gelak tu dengan senyum. Kalau dapat tahan.


Heww kalau nak berubah lagi pon, harap berubah ke arah kebaikan hmm

1 Mar 2015

Kemahuan untuk tinggi

Assalamualaikum ladies
Hik i hope ladies je yang baca blog ni sebab malu ah


Yea since darjah 6 la kot disebabkan aku seorang yang pendiam, my only thing to do is perhatikan orang whether shes beautiful or not so beautiful or wow damn shes hot. Dalam perhatikan orang mesti la tengok atas bawah en pastu eh cepatnya dah sampai bawah?! Pendek beno minah ni eiii


Takde aaa aku pervert sangat sampai macam tu keke cuma dah jadi kebiasaan tengok orang terutama perempuan la sebab time tu girls lebih kurang je tinggi dengan lelaki takpun kita lagi tinggi hehehe. Sekali bila masuk form 2, ternganga tengok mangai 20cm je sekali naik :(( Disebabkan macam dah nak sangat tinggi tapi still tak tinggi, apa je boleh buat give up je la selain makan pill height up atau buat surgery *tengok gambar macam sakit gila* So usaha yang aku buat hanya minum susu everyday. Nasib baik sedap

Dah la jealous sebab ecah dah satu enam lebih, iwan pula satu lapan lebih, while me krik krik. Tak suka keluar dengan ayah kadang kadang sebab ayah tinggi sikit daripada iwan means tinggi banyak daripada aku:( sorry heee

Tapi baru je nak give up, cikgu suruh ukur bmi yang perlukan tinggi dan berat tu. At first memang hmmp malas la nak ukur. Buat sakit jantung je. Tolong je la rakan rakan lain ukur tinggi mereka sebab taknak ukur sendiri punya :(




Bila class habis baru cepat cepat ukur tinggi sebab cikgu dah suruh keluar hehehe. Cuba teka berapa? Hahahahahaha 161cm hahaha at first roshada kirakan 161.5 but no salah letak kepala. Then itulah jadinya. Roshada punya pulak 162cm.


Sebenarnya ada sambungan lagi tapi lets be happy. #takterimakenyataan

8 Feb 2015

Sweetest bun

Hawe hawe im not going to talk about little bun yang gardenia tu


Suka makan sweets tak?
Suka icecream?
What kind of icecream yang you suka?
Manis gila? Masam? Mahal? Murah?

I used to be an icecream addict la tapi sekarang dah kurang sebab gigi ku lebih berharga. Tak nak aku pakai gigi palsu padahal IC tunjuk baru 16 tahun! Eh macam ada je orang 16 tahun pakai gigi palsu, tipu je ko ni en... NO! Ada serious muda lagi tapi gigi dia tinggalkan dia dulu sooo but not me la. Mine cuma kuning, besar kecik, dan tak tersusun je hmmm should i wear braces? Never mind, lebih baik aku jadi orthodontist yang tengok orang terseksa nak pasang braces daripada aku yang merana..


Semalam, macam biasa ikut umi pergi office dan semestinya bawa homeworks (im a science student woot) (wtf asal gedik sangat) (eh sukahati la) tapi hanya siap no, bukan siap tapi hanya buat 4% daripada the whole thing i bring (eeee berat siot beg tu nyesal bawak tote beg sakit bahu sia sia je) that because saya bawa laptop la apa lagi. Alhamdullilah internet office umi tak dapat connect dengan laptop wahahhahahaha.

Hmmmm

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Semalam, macam biasa ikut umi pergi ofis, dan semestinya dalam perjalanan nak pegi tu singgah 7E dengan niat yang satu iaitu untuk beli breakfast dan icecream! Ntah sejak bila tiba tiba rasa suka pulak dekat eskem magnum tu. Magnum Almond sahaja yang aku suka. Mungkin sebab tu lebih murah daripada that gold version and nutss dekat cekelat dia tu. Sebelum ni aku suka eskem murah je em emmm takpe la sekali sekala tukar angin. Tapi eskem tu, ya ampun manisnya sampai ke tekak tak hilang kalau minum greentea pon! So i bought another icecream yang masam, my fav jugak! Yang sour jeli tu hehehe.

Untuk dibuat cerita, pernah last year en aku crave icecream lahh sangat tapi tak tau nak apa so mintak ayah belikan (kalau aku beli, aku beli 4 ke 5 jenis tapi makan dalam 15 minit je) Malam malam tu, so esok nya pulak ayah pon baik hati banget belikan hehehehhe



Bangun pagi tu, aku eksaited bukak peti ais. Cuba teka apa aku nampak! Cuba tekaaaaa. Senyum lebar den hahahhaa Di situ terdapat lebih kurang 6 jenis icecream that used to be my fav sejak darjah 5 (sampai kena ejek tak pegi asrama sebab nak mintak ayah belikan icecream) Quanitity minimum 5 batang untuk setiap jenis. Bahagia

-Tropicana (10 batang) (umi suka yang ni jugak)
-Yang purple tu tak tau nama ( 5 kot )
- Kacang ( 2 kotak x 25 )
- Sour ( 7 )
- Coklat yang ada kacang kat bhgn atas ( tak ingat )
-Icecream malaysia yg boleh patah dua tu (5 kotak x 84 pcs)


Ayah cakap, tak tau nak beli apa so beli je semua sebab time tu kedai tu nak tutup dah


Tapi aku kan budak bajet cool, gedik, meroyan gila mengada so okay macam 'okay' 'berapa ringgit ni, asal beli banyak sangat, sape nak makan kang expired kang tak habis,' ' kos beli ni jijah taknak bayar eh'



So the sweetest ahjussi goes to my dad! Tapi salah ayah jugak gigi aku kena tebuk drill dentist tu eish! Dan disebabkan benda tu, aku pegi check gigi every three months hehe sebab takut kena tebuk lagi. I h8 you Takpe, tunggu aku tukar cita cita nak jadi Orthodontist biar aku sagat gigi budak budak bayar singget tu.